OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

            Okulumuz Çukurova ilçesi Huzurevleri mahallesindedir. Mahallemizde yapılaşmaya bağlı olarak nüfus sürekli artmaktadır.

 

            Çukurova ilçesi 24.003 Ha alanıyla, 27 mahallesiyle; Adana ilinin en gelişmiş ve gelişmekte olan ilçesidir. Çukurova yöresi tarih boyunca doğal kaynaklarının zenginliği, sosyo-ekonomik verilerinin çeşitliliği ve bolluğu ile daima istenilen ve yaşam yeri olarak seçilen bir bölge olmuştur Okulumuz, bu güzel ilçenin sınırları içinde, Huzurevleri Mahallesindedir.

 

           Okulumuz aynı bahçe içerisinde yer alan eski binasında eğitim öğretim yapar iken, eski binanın karşısına yapılan ve  14/05/2018 tarihli Yapım İşleri Geçici Kabul Tutanağı ile teslim alınmış olup 04/07/2018 tarihinde ise valilik oluru ile açılmıştır.

 

          Okulumuzda ikili eğitim yapılmakta iken yeni binaya taşınmamız ile 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren Normal Eğitime Geçiş Komisyonu tarafından 16/08/2018 tarih, 14777021 sayılı onay ile normal eğitime gemiştir. Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu  İlkokulu, 1- Müdür, 2 müdür yardımcısı, 40 öğretmen ,1 güvenlik görevlisi, 2 hizmetli ile eğitim öğretim hizmeti vermektedir. Şu anda 7 şube 1. sınıf,7şube 2. sınıf,7 şube 3. Sınıf ve 7 şube de 4.sınıf, 4 şube Anasınıfı ve 2 şube hafif otizm sınıfı, 1 şube ağır otizm sınıfı ,1 şube zihinsel orta ağır sınıfı ile  toplam 875 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Sınıf mevcutları ortalama 25 -35 kişi civarındadır. Bu nedenle eğitim öğretim faaliyetine sorunsuz bir şekilde devam edilmektedir. Öğretmen problemimiz ve boş geçen hiçbir dersimiz bulunmamaktadır.

          Okulumuz 24 derslikli 7187/5 Ada/Parselde 8.819.00 metrekare yüzölçümlü zemin artı iki katlı, bodrumlu, özel gereksinimli  öğrenci ve velilerimiz  için asansörlü, 5204 metrekare bahçesi vardır. Ağaçlandırma çalışması ve çim dikme çalışması yapılmaktadır. Okul bahçesinde, bir önceki yıl kullanılan eski okul binasında şu an Çukurova Halk Eğitim Merkezi faaliyet göstermektedir. Halk Eğitim Binası ile yakın olması, sosyal ve kültürel alandaki faaliyetleri arttırmıştır. Okulun finansman kaynakları: Okul Aile Birliği gelirleri, kantin kirası, servis geliri ve hayırsever katkılarıdır. Okulda veli, çevre okul işbirliği iyi düzeydedir. Bakanlığımızın eğitim politikaları benimsenir ve okula hemen aktarılır. Okulun sosyo-ekonomik profili çoğunlukla orta grup olup üst seviyelerde olanlarda vardır. Veli profilimiz memur, işçi, serbest meslek sahibi gibi heterojen bir yapıya sahiptir. Öğrencilerin giyim ve kırtasiye gibi bir sorunları bulunmamaktadır. Velilerimizin toplantılara katılım oranı %70 civarındadır. Okulumuzda olabildiğince sosyal ve kültürel etkinliklere yer vermekteyiz.  Geziler- Sportif Faaliyetler. Velilerimizin ve öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu Tiyatro gösterileri vs.

         Okulumuz binasında hırsızlık olaylarına karşın alarm sistemi kurulmuştur.19 Adet Güvenlik Kamerası ile okula giren çıkanlar sürekli kayıt altına alınmaktadır.

16.01.2014 3569